Desigualtats en les trajectòries formatives en l'educació postobligatòria a Catalunya
Document Type
Monograph
Abstract
El primer article d'aquest número, "L'educació postobligatòria a Catalunya. Eixos de desigualtat en les trajectòries formatives més enllà de l'ESO", és una síntesi de la recerca encarregada pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educativa a l'IGOP de la UAB, que es publicarà íntegrament en el número 15 de la col·lecció "Informes d'Avaluació". Escrit per J. Subirats (dir.), M.A. Alegre, R. Benito, X. Chela, I. González i B. Albaigés, l'article analitza els factors que incideixen en l'obtenció de les titulacions postobligatòries, fixant-se en els col·lectius d'alumnes que tenen més possibilitats d'acreditar. Es presenten dades comparatives a nivell de les diferents comarques de Catalunya, de les comunitats autònomes d'Espanya i diversos països d'Europa. S'analitzen també variables individuals i de centres educatius.
El segon article, signat per Joaquim Prats i Emili Palacios, és una reflexió, amb dades, sobre les problemàtiques i els reptes que presenten les transicions educatives a Catalunya, sempre en el context més ampli d'Espanya i Europa.
Citation
Desigualtats en les trajectòries formatives en l'educació postobligatòria a Catalunya. Elaboració: Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació. Servei de Comunicació, Difusió i Publicacions, 2009.
Language
Catalan
Publisher
Departament d'Educació
Publication date
2009-04Extension
60 p.
Collection
Quaderns d'avaluació. CSASE; 14
Subject (LEMAC)
Documents to download
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Related Items
Displaying related items by Title and Subject.
-
L'educació postobligatòria a Catalunya: eixos de desigualtat en les trajectòries formatives més enllà de l'ESO
Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu (2010) -
Els nois treuen millors resultats en totes les subcompetències científiques a quart d’ESO?
Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu (2023-02)Com cada any, des del curs 2015-2016 en què es va avaluar per primera vegada la competència cientificotecnològica en l’alumnat de quart d’ESO, els resultats mostren que les noies obtenen puntuacions més ... -
Orientacions per a l’aplicació del Pla de millora d’oportunitats educatives 2020-2021
Departament d'Educació. Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa (2020-10-26)